برنامه سازی پیشرفته

این وبلاگ جهت ارائه مطالب راجع به کامپیوتر ساخته شده

برنامه سازی پیشرفته

این وبلاگ جهت ارائه مطالب راجع به کامپیوتر ساخته شده

۸ مطلب در اسفند ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

کابل Sata


کابل (sata) چیست ؟

این کابل برای اتصال وسایل جانبی، به عنوان مثال دستگاه‌های ذخیره سازی استفاده می‌شود. یکی از کاربردهای رایج آن اتصال هارد دیسک، درایو نوری یا درایو حافظه حالت جامد به مادربرد کامپیوتر است. به طور کلی، SATA به کابل‌ها و اتصالات مطابق با این استاندارد اطلاق می‌شود. (SATA) مخفف شده کلمات ( serial advanced technology attachment ) و به معنی رابط پیشرفته متوالی است .

انواع کابل (sata) :

کابلها و کانکتورهای درایوهای   SATA فعلی ( مورد استفاده برای هارد درایو های ۳ گیگابیت در ثانیه) می توانند به منظور اتصال دستگاههای  SATA  ۶Gb/s   مورد استفاده قرار گیرد.   SATA-IO استفاده از قطعات با کیفیت را برای اطمینان از یکپارچگی داده­ ها و عملکرد قوی در نرخ انتقال سریع ۶ گیگابایت بر ثانیه (۶Gb/s) را توصیه می­کند. کابلهای موجود در آستانه عملکرد Gb/s 3  امکان دارد عملکرد پایین تر از حد انتظار ۶GB/s   با توجه به افزایش تعداد ارسالهای مجدد را تجربه کنند.
به عبارت دیگر، تا زمانی که شما از کابلهایknock-off  ارزان استفاده نمی­کنید، نباید هیچ تفاوتی بین کابل های جدید و قدیم وجود داشته باشد. ما ترجیح می­دهیم برای تأیید این قبیل ادعاها داده ­های تجربی در اختیار داشته باشیم، بنابراین تصمیم گرفتیم، مجموعه­ای از کابلهای SATA 3Gb/s  را در مقابل کابلهای  SATA 6Gb/s  مورد مقایسه قرار دهیم.

  • Mohammad sadra Taleb beydokhti
  • ۰
  • ۰

Back end

فعالیت‌های توسعه وبی که در پشت ساخت یک برنامه ایجاد شده‌اند، به عنوان برنامه نویسی Back end شناخته می‌شوند. ایجاد بروزرسانی‌ها و تغییرات بعلاوه نظارت بر عملکرد وب سایت از مسئولیت‌های اصلی در برنامه نویسی Back end به حساب می‌آیند. این نوع از برنامه نویسی

 معمولاً شامل سه بخش سرور، برنامه و پایگاه داده است. برنامه نویسی Back end، منطق، فعالیت‌ها و یکپارچه‌سازی برنامه‌های سمت سرور از جمله نوشتن API‌ها، ایجاد کتابخانه‌ها و کار کردن با مؤلفه‌های سیستم‌ها را پوشش می‌دهد.
 
درک وظایف نقش برنامه نویس بک اند از اهمیت بالایی برخوردار است. موقعیت شغلی توسعه دهنده ‌‌‌Back end شامل وظایفی از جمله تمرکز روی معماری وب سایت، اسکریپت نویسی و نوشتن کدهایی برای ایجاد ارتباط بین پایگاه داده وب سایت و مرورگر کاربر است. سازگاری داده‌ها و «یکپارچگی» (Integrity) داده‌ها نیز توسط متخصص برنامه نویسی Back end بررسی می‌شوند. در ادامه به بررسی وظایف و مسئولیت‌های برنامه نویس Back end پرداخته شده است.
وظایف برنامه نویس بک اند :
ساخت و نگهداری وب سایت: وظیفه اصلی یک برنامه نویس Back end استفاده از ابزارها، فریم ورک‌ها و انواع زبان‌های برنامه نویسی مختلف برای تعیین بهترین روش توسعه «نمونه‌های اولیه» (Prototype) بصری، کاربرپسند و تبدیل آن‌ها به یک وب سایت است. این رویکرد به داشتن درک مطلوب از چگونگی عملکردها و آشنایی با نحوه برقراری سازگاری با پلتفرم‌های مختلف نیاز دارد.

نوشتن کدها با کیفیت بالا: برای تولید یک اپلیکیشن تحت وب پایدار، برنامه نویسان Back end باید کدهایی تمیز با قابلیت نگهداری بالا بنویسند.

انجام تست «تضمین کیفیت» (Quality Assurance): این تست برای ایجاد و نظارت بر برنامه‌های آزمایشی جهت بهینه‌سازی رابط و تجربه کاربری به منظور اطمینان از نمایش وب سایت به صورت بهینه در مرورگرها و دستگاه‌های مختلف انجام می‌شود.

ارزیابی کارایی و سرعت: هنگامی که وب سایتی راه‌اندازی و اجرا می‌شود و همچنین در زمان بروزرسانی و ویرایش آن، توسعه دهندگان باید عملکرد و مقیاس‌پذیری آن را ارزیابی و کدهای وب سایت را در صورت لزوم تنظیم کنند.

«عیب‌یابی» (Troubleshoot) و «خطایابی» (Debug): یک برنامه نویس Back end باید بتواند وب سایت را عیب‌یابی و خطایابی کند و همچنین مشکلات به وجود آمده را به صورت واضح با مدیران پروژه، ذینفعان و تیم تضمین کیفیت در میان بگذارد.

آموزش و پشتیبانی: برای پشتیبانی مداوم از وب سایت، بهتر است که گردش کار و ارتباط با تیم برنامه نویسی Front end به خوبی حفظ شود و تیم بک اند در جریان کارهای تیم فرانت اند قرار بگیرد. همچنین در این گردش کار نیاز است که توسعه دهندگان «جوانی» (Junior) را آموزش داد و آن‌ها را برای پیشرفت در این حوزه راهنمایی کرد.
  • Mohammad sadra Taleb beydokhti
  • ۰
  • ۰

Front end

یکی از بخش‌های مهمی که در زمینه توسعه و برنامه نویسی وب (Web Development) باید به خوبی به آن پرداخته شود، برنامه نویسی Front End یا همان فرانت اند است. برنامه نویسان فرانت اند، روی جنبه‌های دیداری و ظاهری وب سایت‌ها تمرکز می‌کنند و وظیفه آن‌ها در نقطه مقابل آنچه قرار می‌گیرد که در برنامه نویسی «بک اند» (Back End) انجام می‌شود.

برنامه نویسی Front End شامل توسعه و ساخت تمام قابلیت‌ها و عملکردهای وب سایت‌ها یا برنامه‌های کاربردی تحت وب (وب‌اپلیکیشن) در سمت کاربر یا مرورگر است. در واقع در این بخش از توسعه و برنامه نویسی وب، بیشتر به ساخت جوانب ظاهری وب سایت از دید کاربر و کارکردهایی پرداخته می‌شود که کاربر مستقیماً با آن‌ها در ارتباط است. در واقع، برنامه نویسی Front End نوعی از برنامه نویسی سمت کلاینت به حساب می‌آید که با هدف ارائه روی بستر وب انجام می‌شود.
UI و UX چه تفاوتی با هم دارند!

حتما تا به حال با تفاوت‌های UI و UX آشنا شده‌اید، در ادامه به طور خلاصه به بررسی این مورد می‌پردازیم:

UI و UX دو مفهومی هستند که معمولا توسط افراد تازه‌کار با هم اشتباه گرفته می‌شوند، همانطور که پیش‌تر گفتیم واژه‌ی UI مخفف User Interface و به معنای رابط کاربری و واژه‌ی UX مختصر شده‌ی عبارت User Experience و به معنای تجربه‌ی کاربری می‌باشد.

UI به مطالعه‌ی طراحی ظاهری محصول می‌پردازد، در حال UX جنبه‌های عاطفی و احساسات کاربر را نیز در بر می‌گیرد، بنابراین UI یکی از زیر مجموعه‌های UX است.

UI و UX به طور قابل توجهی مکمل یکدیگر هستند و برای ایجاد یک تجربه‌ی کاربری دلنشین و لذت‌بخش وجود هر دوی آن‌ها لازم و ضروری بوده و نمی‌توان یکی را بر دیگری ارجح دانست.

طراحی UI یک محصول بیشتر به سلیقه‌ی طراح بستگی دارد، در حالی که در طراحی UX باید سلیقه، عواطف و فرهنگ کاربران را در نظر گرفت.
  • Mohammad sadra Taleb beydokhti
  • ۰
  • ۰

چند میانبر صفحه کلید را بر شمارید و برنامه های آن ها را نام ببرید (در ویندوز)
 
 راهنمایی هایی در مورد کلید های میانبر:
1.کلید controlبه صورت ctrlخالصه نویسی شده است.
2.کلید ویندوز به صورتwinحالصه نویسی شده است.
3.میانبرهای کیبورد که باید همزمان گرفته شوند با یک نماد+مشخص شده اند.
در این مطلب به چند مورد از shortcutهای ویندوز اشاره میکنیم و عملکرد هر کدام را ذکر میکنیم...
s+Ctrl:این ترکیب برای saveیا ذخیره سازی فایل ها می باشد.
x+Ctrl:این ترکیب برای برش (cut)متن انتخابی یعنی برداشتن از یک جا و چسباندن در جای دیگر استاده میشود.
c+Ctrl:این میانبر برای کپی کردن متن یعنی ایجاد نسخه ثانویه ای از متن در حافظه کیبورد ویندوز استفاده میشود.
V+Ctrl:برای چسباندن (paste)متن یعنی گذاشتن متن درون حافظه کلیب بورد در جای جدید استفاده میشود.
A+Ctrl:این میانبر همه متن را انتخاب میکند برای کپی و...
z+Ctrl:این میانبر باعث میشود هر کاری که انجام داده اید لغو شود و هر ویرایش را اصالح کرده و به حالت های قبلی باز گرداند.
Y+Ctrl:باعث میشود که کاری که قبال انجام گرفته است مجددا اعمال شود . Backspace+Ctrl:حذف یک باره یک کلمه استفاده میشود.
Delete+Ctrl:حذف جمله مقابل کرسر استفاده میشود .
Ctrl+O:در هر برنامه ای که باشید باز شدن صفحه وارد کردن فایل به برنامه میشود . Ctrl+P:دستوری سراسری برای چاپ گرفتن از هر نوع صفحه محسوب میشود . w+Ctrl=FF+Alt=FF+Ctrl:باعث بسته شدن هر نوع پنجره ای در ویندوز میشود.
F+Ctrl:زمانی که قصد دارید در یک سند بزرگ pdfصفحه وب یا برنامه ای متنی را جستجو کنید با زدن این میانبر نوار Findرا باز کنید.
l+Win:این میانبر برای قفل شدن رایانه استفاده میشود.
x+Win:منوی دسترسی سریع (Access Quick)را باز میکند.
Enter+Ctrl:برای ارسال ایمیل یا فرستادن مطلبی در فیس بوک و توییتر با زدن این میانبر به عنوان معادلی برای کلیک بر روی دکمه sendاستفاده میشود.
H+Ctrl:سابقه مرورگر را باز میکند .
J+Ctrl:بخش دانلود ها را باز میکند.

  • Mohammad sadra Taleb beydokhti
  • ۰
  • ۰

Explain the differences between hubs and switches (Network)

 
هاب (HUB):
 
هاب به طور ساده کمترین قیمت و کمترین میزان هوشمندی و پیچیدگی را در میان این دو قطعه دارد. کار این قطعه بسیار ساده است به طوری که پس از ارسال هر گونه اطلاعات به یکی از درگاه ها، برای سایر درگاه ها نیز ارسال می شود. هر کامپیوتری که به هاب متصل باشد تمامی اطلاعات و داده هایی را که سایر کامپیوترهای متصل به هاب می بینند، مشاهده می کند. به نوعی باید گفت که خود هاب یک قطعه گنگ است که فقط اطلاعات را منتشر می کند. هاب ها برای سالیان سال راهکاری سریع و راحت برای اتصال چند کامپیوتر در شبکه های کوچک به شمار می رفتند.
 
سوئیچ (Switch):
 
سوئیچ به طور ذاتی همان کار هاب را انجام می دهد، اما با کارایی و کیفیت بیشتر. با دقت به ترافیک داده هایی که به سوئیچ وارد می شود، این قطعه می تواند یاد بگیرد که یک بسته داده برای چه آدرسی ارسال شده است. برای مثال، اگر ترافیکی از سیستم A به پورت شماره ۲ ارسال شود، این قطعه می داند که سیستم A به این پورت متصل شده است و ترافیکی که برای سیستم A ارسال شود باید از طریق این پورت به آن سیستم ارسال شود و نه سایر پورت ها.
 
برتری و تفاوت بزرگ سوئیچ نسبت به هاب در این نکته نهفته است که ترافیکی که برای یک سیستم وارد شبکه می شود به جای اینکه به تمامی سیستم ها و پورت ها ارسال شود (مانند هاب) فقط برای پورت همان سیستم ارسال می شود. در شبکه هایی که ترافیک بالایی دارند این تفاوت می تواند سرعت تبادل داده ها در شبکه را به شکل معناداری ارتقا دهد.
 
قابل ذکر است که به نوع ارسال اطلاعات توسط HUB ، Broadcast ( یعنی پخش اطلاعات Packet بین تمامی پورتهای یک Hub ) می گویند و به شیوه ارسال HUB Switch نیز Unicast ( یعنی ارسال اطلاعات فقط به یکی از پورتهای متصل ) گفته می شود.
 
  • Mohammad sadra Taleb beydokhti
  • ۰
  • ۰

? How to optical mice work

?How do optical mice work

ماوس جزو تجهیزات  ورودی رایانه به شمار می آید.حدود 24 سال است که کاربران رایانه از ماوس استفاده میکنند وامروزه ماوس جایگاه ویژه ای در دنیا دارد،زیرا که با کمک این وسیله استفاده از سیستم رایانه به راحتی انجام می شود.این وسیله 2 دکمه دارد و با کابل به رایانه متصل می شود،البته دکمه سوم یا وسط در بعضی ماوس ها وجود دارد که اسکرول نامیده میشود که باعث راحتی کاهش حرکت دست در هنگام گردش در وب می شود.ماوس می تواند کلیک کند،بچرخد،تشخیص دهد و اصلاعات مورد نیاز را برای رایانه ارسال کند.
 
درسیستم های اولیه نیازی به ماوس احساس نمی شد چون رایانه های آن زمان بیشتر شبیه دستگاهای تایپ بود و اطلاعات از طریق دیگر وارد آنها می شد.بعد ها از مدادهای نوری به عنوان یه دستگاه اشاره ای استفاده شد.جوی استیک و دستگاه هایی مشابه در این خصوص رایج شدند.
ماوس اولین بار به همراه رایانه های مکینتاش عرضه شد،وسیله کوچک که فضای زیادی را اشغال نمی کند.
 
مهم ترین هدف ماوس،تبدیل حرکت دست به سیگنال هایی است که رایانه می تواند آنها را تشخیص دهد و از آنها استفاده کند.در حقیقت ماوس حرکات دست ما را برای رایانه ترجمه می کند.ماوس به صورت مکانیکی حرکت می کند و یک سیستم نوری تعداد پالس های نوری را می شمارد.ماوس های معمولی یک گوی چرخان دارند که زمانی که ماوس حرکت می کند این گوی میچرخد.این گوی آهنی یا سربی است که روی آن یک لایه پلاستیکی با اصطحکاک بالا پوشیده شده است. این گوی با حرکت روی سطح،دو چرخ را به چرخش در می آورد که یکی حرکت در راستای افقی و دیگری عمودی را کشف می کنند و هر کدام به یک حسگر مربوط می شوند که آن حسگر ها حرکت این دو چرخ رابه سیگنال دیجیتال تبدیل می کنند این حسگر ها نوعی حسگر مادون قرمز هستندکه با یک کد کننده یا encoder در رابطه هستند.با رشد فناوری های زیاد در زمینه های مربوط به ماوس،ماوس های نوری مطرح شدند.
 
ماوس های نوری در هر محل صافی قابل استفاده هستند و همچنین یک LED قرمز رنگ درون آنها وجود دارد که موجب می شود نور درون یک حسگر CMOS بتابد.این ماوس های نوری نسبت به ماوس های معمولی دوام بیشتری دارند و احتمال خرابی در آنها کمتر است زیرا که گرد و غبار و آاودگی های اطراف داخل سیستم نمی شود و همچنین دقت بالاتری نسبت به ماوس های معمولی دارند و در هر سطحی حرکت می کنند و نیازی به ماوس پد هم ندارند. 
 
 
تا کنون در دنیای رایانه ،ماوس های عجیبی مانند :ماوس بند انگشتی،ضد لرزش،خورشیدی،تخت،تاشو،چرمی و...دیده ایم که نشانگر تنوع در دنیای ماوس است.
اغلب ماوس هنگامی که رایانه روشن است مورد استفاده قرار میگیرد ولی گاهی برای روشن کردن رایانه نیز از آن استفاده میکنند. شما میتوانید از طریق تنظیمات بایوس مشخص کنید که ماوس حتی در زمانی که کامپوتر خاموش است آمادا دریافت فرمان باشد. مثلا بت دابل کیلک کردن سیستم روشن شود.
 
 
ماوس های نوری گاهی به درستی عمل نمی کنند، علت چیست؟
ماوس های نوری به جای گوی یک حفره دارند که در آن حفره یک لنز نورانی وجود دارد.درون ماوس های نوری یک دوربین دیجیتال وجود دارد که به محض مشاهده سطح از آن عکس می گیرد یعنی با هر حرکت صدها عکس از یه سطح گرفته و به رایانه ارسال می شود،به همین دلیل اگر ماوس نوری را روی یک سطح صاف و یک رنگ مثل کاغذ سفید یا شیشه حرکت دهید به خوبی عمل نمی کند ، زیرا که همه تصاویر شبیه هم هستند و مکان نما حرکتی را حس نمی کند

  • Mohammad sadra Taleb beydokhti
  • ۰
  • ۰

چرا به کارت شبکه نیاز داریم؟فایده آن چیست؟

به زبان ساده برای اتصال کامپیوترهاازpc گرفته تا لپ تاپ وحتی پرینترو...به همدیگر و به شبکه بزرگتری به نام اینترنت نیازمند کارت شبکه به عنوان واسطه این عمل هستند و در واقع بدون وجود کارت شبکه دسترسی به اینترنت وشبکه محلی ناممکن می باشد.
انواع کارت شبکه:کارت شبکه لزوما کارت نیست میتواند یک بورد الکترونیکی باشه که رابطه بین شبکه و کامپیوتره.به خاطر همین،این بورد میتواند با پورت های استاندارد به کامپیوتر وصل بشه یکی از اون پورت هاUSBاست.
کارت شبکه سیمی:کارت LANسیمی در واقع به صورت اینترنال نصب میشود یعنی باید داخل کیس و روی اسلات PCI Expressجا بزنید.قبلا اسلاتPCIبود که سرعت کمتری داشت وکلا محدودیت زا بود.
کارت شبکه وایرلس:اگر شما بخواید به کامپیوتر رومیزی رو به صورت بی سیم به اینترنت یا وای فای مودم وصل کنید احتیاج به یک کارت شبکه وایرلس دارید.
کارت شبکه USB :این مدل از کارت شبکه ها هم میتوانند سیمی باشند وهم بی سیم.

  • Mohammad sadra Taleb beydokhti
  • ۰
  • ۰

تفاوت Save و Save as :

برای دفعه ی اول ذخیره سازی فایل ، هیچ تفاوتی بین Save و Save as وجود ندارد . هر کدام را انتخاب کنید باز هم پنجره ی Save as باز می شود و شما باید محل ذخیره سازی ، نام و پسوند فایل رو مشخص کنید .
اما اگر می خواهید فایلی را که قبلا ذخیره کرده اید ، تغییراتی ایجاد و در همان محل قبلی و با همان نام و پسوند ذخیره کنید کافیست که بعد از اعمال تغییرات گزینه ی Save را انتخاب کنید در اینصورت دیگر پنجره ای ظاهر نمی شود.
ولی اگر می خواهید محل ذخیره سازی ، نام یا پسوند  فایل را تغییر بدهید گزینه Save as را انتخاب کنید .
نکته: اگر فایلی را در نرم افزاری ایجاد کرده اید یا اینکه فایلی را باز کرده باشید و در آن تغییراتی ایجاد کرده و ذخیره نکرده باشید ، موقع خروج از برنامه یک پیغام ظاهر می شود و از شما سوال می پرسد ( آیا شما می خواهید فایل را ذخیره کنید؟ ) .
اگر روی Yes کلیک کنید در صورتی که قبلا فایل را در جایی ذخیره کرده باشید فایل موردنظر به روز می شود . ولی اگر قبلا فایل ذخیره نشده باشد ، پنجره Save as نمایش داده می شود تا محل ، نام و نوع فایل را تعیین و ذخیره کنید .

  • Mohammad sadra Taleb beydokhti